Receptet på vitchoklad kladdkakan
Ingredienser
100 g smör eller margarin
200 g vit choklad
3 st ägg
2 msk ljus sirap
0.5 dl strösocker eller rårörsocker
1.5 dl vetemjöl
2 teskedar vaniljsocker
1 krm salt
0.5 dl kokosflingor till att bröa formen
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, salt och vaniljpulver i en skål.
2. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med kokosflingor.
3. Smält chokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret samt tillsätt ägg och sirap. Vispa ej!
4. Vänd snabbt ned smör-chokladsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
5. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
6. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
7. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Jag tyckte att den var helt okej, men ha i mer vitchoklad och ställ den inte i frysen.
Ha inne den lite kortare, typ 1 minut kortare. Så blir den lite rinnig, mummi!
Nästa gång ska jag testa med både vit och vanlig choklad.
Bagaren Jenny